Repair Cafe Logó

Civil Díjat nyertünk

Civil Díj - Legjobb helyi kezdeményezés

A hazai civil szervezetek, bár sokszor nehezített pályán mozognak, eredményeikkel nagy hatással vannak kisebb-nagyobb közösségek, vagy akár egész települések életére.  A NIOK Alapítvány idén is kiosztotta a Civil Díjakat 10 kategóriában, hogy elismerje azokat a civil szervezeteket, akik az elmúlt évben pótolhatatlan munkát végeztek, jobbá téve az élet számos területét.

 

A civilek munkája sokszor láthatatlanul szövi át a mindennapjainkat, óriási terheket vesznek le terheket a társadalom és a kormányzat válláról – legyen szó többek között szociális ellátásról, környezetvédelemről, jogvédelemről. A civil szervezetek a rászorulók közvetlen támogatása mellett vidéki és városi közösségeket építenek, vagy éppen kiállnak a mindannyiunkat megillető emberi jogokért. A Civil Díj célja minden évben megtalálni és elismerni példaértékű kezdeményezéseket, és segíteni, hogy minél több emberhez eljusson a hírük.

 

A Civil Díjakat minden évben nyilvános pályázati szakaszt követően szakmai zsűri ítéli oda több kategóriában. A zsűri tagjai között civil szervezetek kiemelkedő képviselői, civil ügyek iránt elkötelezett neves vállalati szakemberek, valamint idén először korábbi díjazott szervezetek vezetői kaptak helyet.

 

Az idei évben 170 jobbnál jobb pályázat érkezett be, amelyek közül a zsűri első körben 8 szakmai kategóriában összesen 27-et juttatott a döntőbe, majd választotta ki a szakmai kategóriák nyerteseit. Emellett minden döntőbe jutott szervezet a nyilvános online közönségszavazáson is részt vett.

 

Legjobb helyi kezdeményezés kategóriában a Repair Cafe Budapest: Közösségi szerelde érte el az első helyet.

Civil Díj - Legjobb helyi kezdeményezés

 

“Fontosnak tartjuk, hogy évről évre díjazzuk és megmutassuk a civilek munkáját a szélesebb közönség számára is, hiszen elengedhetetlen, hogy magánemberek is elköteleződjenek a kezdeményezések mellett, hogy azok a közösség támogatásával megerősödve még hatékonyabban működhessenek”, mondta el Scheili Renáta a NIOK Alapítvány munkatársa, a Civil Díj program vezetője.

A gálán beszédet mondott az Erste Social Banking vezetője, Szalay Orsolya, aki a civileket és a segítő szervezeteket kötötte össze az Erste kultúra értékeivel: a bizalommal, törődéssel, folyamatos fejlődés igényével, az együttműködés erejével és a szenvedéllyel, amivel az Erste és a Civil Díjra nevező civil szervezetek is végzik a munkájukat. Kiemelte, hogy ez az értékrend vezeti egymáshoz az Erstét mint főtámogatót és a civil szervezeteket.

 

en_GB